Mercedes-Benz oldtimer

Liefhebbers van de Mercedes-Benz oldtimer

Mercedes-Benz is niet alleen een van de bekendste maar ook nog eens een van de oudste automerken in de geschiedenis, een echte oldtimer dus. Het begon allemaal zo rond 1880. Weliswaar heette het bedrijf toen nog geen Mercedes-Benz, dat komt pas veel later. Maar de basis van uw klassieker of oldtimer werd toen al gelegd.

Mercedes-Benz oldtimer

 

De eerste oldtimer

Het begon allemaal met een driewielig rijtuigje met een motor erop. In 1887 had Benz zijn eerste oldtimer met motor klaar voor een proefrit. Echter niet hijzelf maar zijn vrouw Bertha Benz ging er vandoor met deze spectaculaire oldtimer en maakte een tocht van 200 kilometer. Een van de obstakels die zijn moest zien te overwinnen was het verkrijgen van brandstof, want benzinepompen bestonden er toen nog niet. Maar de eerste auto was geboren en de eerste lange afstand bestuurder was een vrouw!

Die driepuntige ster op de motorkap

Waar komt de naam Mercedes-Benz vandaan? Mercedes is nog altijd een prachtige meisjesnaam. Het was de naam van de knappe dochter van Emil Jellinek. Hij was verkoper van de Benz en inmiddels Daimler auto’s. En verkocht ze onder de naam Mercedes. Toch duurt het nog tot 1926 voordat de auto’s geproduceerd door Daimler-Benz AG de merknaam Mercedes-Benz gaan dragen. Met de bekende Mercedes-Benz ster op de motorkap. Die driepuntige ster is het logo van Daimler en de laurierkrans is het logo van Benz. Anno 2023 voert Mercedes-Benz nog altijd deze wereldberoemde ster.

U bezit zo’n prachtige Mercedes-Benz oldtimer

Eenmaal in het bezit van zo prachtige Mercedes-Benz oldtimer is het genieten van elke kilometer. Of u nu liefhebber bent van de gracieuze Mercedes-Benz w126 of liever een sportieve oldtimer rijdt zoals de Mercedes-Benz w113 Pagode en dan ook nog eens een handgeschakelde. Twee dingen zijn belangrijk als u een oldtimer bezit. Het eerste punt is dat u geniet van elke kilometer en het tweede punt is dat u goed voor uw oldtimer zorgt. Leer hoe u voor uw oldtimer moet zorgen en lees met regelmaat onze blogberichten met tips. Of abonneer u op onze YouTube video’s

Veel plezier en tot ziens in onze Mercedes-Benz oldtimer garage

Wees zuinig op uw klassieker en meld uw auto vandaag nog aan.