Evans waterloze koelvloeistof

Schakel nu om naar Evans waterloze koelvloeistof voor in uw Mercedes-Benz klassieker

De omschakeling naar waterloze koelvloeistof voor in uw Mercedes-Benz klassieker kunt u uit laten voeren in onze Mercedes-Benz klassieker reparatie en onderhoud garage.

Mercedes waterloze koelvloeeistof

Waterloze koelvloeistof

De waterloze koelvloeistof van Evans is een product dat veel gebruikt en geadviseerd wordt door oldtimer en klassieker specialist Stolk in Balkbrug. Nog niet zo lang geleden  is dit product geïntroduceerd in Nederland, België en Luxemburg en nu al een succes. Water houdende koelvloeistof heeft enkele grote nadelen, die vaak onderschat worden. Zo worden verversing termijnen van de koelvloeistof vaak vergeten of overgeslagen, wat desastreuze gevolgen kan hebben.

Stolk dealer waterloze koelvloeistof Evans

Mercedes-Benz klassieker reparatie en onderhoud garage Stolk Balkbrug is officieel dealer van Evans waterloze koelvloeistof. En is zeer tevreden over het product. Let op; alleen de Evans waterloze koelvloeistof is echt waterloos! Alle andere soorten koelvloeistof bevatten water!

De meeste koelvloeistof soorten bestaan uit een 50/50 mengverhouding met water. De anti corrosie middelen in deze watergedragen koelvloeistof raken tussen de 3 en 6 jaar hun werking kwijt. Dus theoretisch zou uw klassieker of oldtimer elke 3 tot 6 jaar ververst moeten worden. Dit wordt bijna nooit gedaan, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Het begint met het dichtslippen van de koelkanalen in het motorblok en de radiateur. En kan na verloop van jaren grote koel en corrosie problemen veroorzaken. Evans waterloze koelvloeistof heeft een kookpunt boven de 180 °C. Dit is veel hoger dan bij de traditionele 50/50 koelvloeistoffen die gaan koken bij circa 103 °C (bij atmosferische druk). Wetende dat het koelsysteem van uw Mercedes-Benz oldtimer of klassieker vaak niet goed onder druk staat is het een prettig gevoel om te weten dat de Evans koelvloeistof pas gaat koken boven de 180 °C. Evans waterloze koelvloeistoffen voorkomen tevens corrosie, elektrolyse, putjes, waterpompcavitatie, slechte detonatie van de brandstof en oververhitting. De levensduur van waterloze koelvloeistof is levenslang , zolang het maar niet besmet wordt met water.

Er is keuze uit Vintage Cool 180° , vooral geschikt voor de grotere gele metalen en het poreuze gietijzer in Vintage motoren of de Classic Cool 180° voor motoren met meer gegoten staal en ijzer, met een verminderd gehalte aan koper en de introductie van aluminium producten.

Twijfelt u nog en wilt u er meer over weten? Er is nu een website voor de twijfelaars met uitgebreide informatie. De meest gestelde vragen worden uitgebreid behandeld. De  techniek en de werking van de motor in combinatie met de waterloze Evans koelvloeistof wordt hier uitgebreid voorgelicht. Directeur Casper Hanken van Evans Coolants Benelux en Millers Oils Benelux is zeer tevreden over het product en de goede reacties erop. Het product wordt al in America gebruikt en is sinds enige tijd beschikbaar voor Nederland, België en  Luxemburg . De bekende Amerikaanse oldtimer verzamelaar Jay leno heeft het al jaren in zijn collectie oldtimers en klassieker  zitten. Voor meer info over de waterloze koelvloeistof van Evans bezoek hun website

Evans waterloze koelvloeistof is vooralsnog alleen verkrijgbaar bij erkende dealers en online.  Mercedes-Benz klassieker reparatie en onderhoud garage Stolk in Balkbrug is een erkende dealer.