Mercedes oldtimer houtwerk in carrosserie

Mercedes oldtimer houtwerk in carrosserie 1 Mercedes oldtimer houtwerk in carrosserie

Reparatie en restauratie van Mercedes oldtimer houtwerk in de constructie van carrosserie of het interieur.
In veel vroege Mercedes oldtimers is hout verwerkt in de opbouw van de carrosserie. Vaak zie je dat bij de oude Mercedes-Benz oldtimers het houtwerk ernstig is aangetast door houtworm of door vocht. Het houtwerk van de carrosserie is niet zelden totaal vergaan.

Houten spanten oldtimer carrosserie

Houten spanten vormen de basis constructie van de vroege Mercedes oldtimer carrosserie. Hier overheen is het plaatwerk gemaakt. Houten spanten kunnen door ons gerestaureerd of volledig vernieuwd worden. Onze volledig uitgeruste hout bewerking afdeling staat tot uw dienst. U kunt hierbij denken aan houten spantwerk in deuren en carrosserieën We kunnen houten spanten zagen, maar we kunnen ook hout buigen, door middel van stoom. We hebben zelf de beschikking over een stoommachine. En kunnen de mallen voor het te buigen houten onderdeel uiteraard maken in ons eigen bedrijf. Perfect nagemaakt naar oud voorbeeld.

Houten kapspanten Mercedes oldtimer

Naast het repareren of nieuw maken van houten Mercedes oldtimer carrosserieën, repareren wij ook houten kapspanten. Of, indien nodig maken wij ook compleet nieuwe oldtimer kapspanten of daklijsten. Kapspanten kunnen worden gezaagd of door middel van hete stoom worden gebogen in een door ons gemaakt mal, exact naar het oude voorbeeld. Speciaal voor gebogen houten kapspanten hebben wij langdradig niet te fijn essenhout op voorraad. Alleen het beste hout zonder noesten is geschikt om te worden gebogen. Na het buigen kan de houten kapspant de volgende dag al uit de mal gehaald worden. En blijft de nieuw gebogen kapspant in het juiste model staan.

Houten dashboard en interieurlijsten
Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor restauratie of vernieuwen van houten interieur onderdelen, zoals houten dashboard of houten raamlijsten. Op onze Mercedes oldtimer restauratie afdeling zijn ze meester in het lakken van houten Mercedes-Benz oldtimer interieurs.

Hout voorraad voor houten carrosseriebouw

Ons bedrijf is gevestigd sinds 1950. En heeft zeer ruime ervaring met het werken aan oldtimers en rijtuigen met houten carrosserieën. We hebben uiteraard zelf een grote voorraad natuur gedroogd hout. Geschikt voor het repareren of vervangen van het houtwerk in uw Mercedes oldtimers.