Mercedes 350 sl

De Mercedes 350 SL, perfecte klassieker met karakter

 

Mercedes 350 SL

Mercedes 350 SL

De Mercedes 350 SL verwijst naar een specifiek model binnen de Mercedes-Benz R107 SL-serie, dat werd geproduceerd tussen 1971 en 1989. De  350 SL geniet nog altijd een grote populariteit onder klassieker liefhebbers. We duiken de geschiedenis van de 350SL in.

Prestaties en rijervaring

Motor: De 350 SL is uitgerust met een 3.5-liter V8-motor, waardoor het een goede balans biedt tussen prestaties en efficiëntie. De motor levert solide vermogen en koppel voor een soepele en plezierige rijervaring.

Luxe en comfort

Mercedes-Benz staat bekend om zijn aandacht voor luxe en comfort, en de 350 SL was geen uitzondering. Het interieur bood hoogwaardige materialen, comfortabele stoelen en een scala aan opties om het rijden zo aangenaam mogelijk te maken.

Tijdloos design

Het ontwerp van de 350 SL wordt als tijdloos en elegant beschouwd. Het had een gestroomlijnde en sportieve uitstraling die zowel in zijn tijd als vandaag de dag aantrekkelijk blijft. Het esthetische ontwerp droeg bij aan de populariteit ervan.  Mercedes-Benz is een iconisch en prestigieus automerk, dat wereldwijd wordt geassocieerd met kwaliteit, vakmanschap en luxe. De 350 SL maakt  deel uit van de legendarische R107 SL-serie van Mercedes-Benz.

Sportwagen van hoge kwaliteit

De 350 SL is een belangrijk model in de geschiedenis van Mercedes-Benz. Het was een van de eerste modellen in de 107 SL-serie met een V8-motor en speelde een rol bij het vestigen van de reputatie van Mercedes-Benz als fabrikant van sportwagens van hoge kwaliteit.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid: De R107-generatie van de Mercedes SL-serie, inclusief de 350 SL, staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het stevige chassis en de solide constructie dragen bij aan de lange levensduur van de R107 modellen.

De Mercedes R107 350 SL wordt  gewaardeerd om zijn tijdloze ontwerp, solide prestaties en luxe kenmerken. Het is een geliefd model onder klassieke autoliefhebbers en wordt nog steeds erkend als een iconische en prestigieuze auto.

Al deze factoren hebben bijgedragen aan de populariteit van de Mercedes 350 SL en hebben het model geliefd gemaakt bij autoliefhebbers en klassieker verzamelaars over de hele wereld.

Lees verder over de verschillende R107 uitvoeringen.

Restauratie en onderhoud van de Mercedes 350 SL

De 350 SL is een bekende passant in de Mercedes garage  van familie Stolk in Balkbrug, Nederland.  Net als de andere Mercedes klassiekers heeft de 350 SL zijn specifieke kenmerken als het gaat om onderhoud. Jean-Louis Stolk  is o.a. Technisch adviseur Mercedes-Benz R/C 107 club Duitsland. En een door Mercedes-Benz Club Nederland (MBCN) aanbevolen allround Mercedes klassieker specialist.