Motor Check up Mercedes Klassieker of Classic Car

Één druppel olie van uw Classic Car is genoeg voor een Motor Check up test.

Wilt uw weten of de motor van Mercedes klassieker of classic car nog in goede conditie is? Een buisje olie aftappen voor onderzoek is niet nodig. Voor een eerste Motor Check up test van uw Mercedes klassieker of classic car is slechts 1 druppel olie genoeg om te weten of de motor uw klassieker nog “gezond” is.

Het meest kostbare onderdeel van uw Mercedes Classic Car is de motor. Met de Motor Check up kunnen wij bepalen of de motor nog “gezond” is. Met het voortijdig herkennen van mogelijke gebreken of defecten kunt u geld besparen en de levensduur van uw klassieker verlengen.

De Motor check up test, test de gezondheid van de motor en controleert het volgende:
Olievervuiling
Toestand/conditie van de olie
Condens of koelwater in de olie
Brandstof in de olie

Het is bijvoorbeeld belangrijk om tijdig op te merken of er brandstof in de motorolie van uw Mercedes classic car zit. Veel van de klassieker carburatie motoren hebben de brandstof opvoerpomp aan de motor zitten. Als het membraam door ouderdom of verkeerde brandstof gaat lekken is het zaak hier tijdig bij te zijn. Omdat er anders grote motorschade ontstaat. Met deze test is te zien of er brandstof in de motorolie van uw Mercedes classic car zit. Nog voordat u merkt dat het olie pijl hoger wordt en ook nog voordat u kunt ruiken aan de olie pijl stok.

Hoe werkt de Classic Car Motor Check up test?

Hoe werkt een Motor Check up test? Heel simpel. We brengen een druppel olie aan op een test papier. Na 5 – 60 minuten verkleurt het papier. Aan de hand van het resultaat en vergelijking met referentie kleuren kunnen we zien is welke staat de olie is. Zo krijgen we een goed beeld of de motor van uw classic kaar nog gezond is en/of dat er motor schade te verwachten is. Met de Motor Check up kunnen zo storingen en defecten in een vroeg stadium worden voorkomen. Zo kunnen wij simpel en relatief snel vaststellen hoe de staat van de motor van uw Mercedes-Benz klassieker of classic car is.

Check up test voor vloeistoffen van remmen, stuurbekrachtiging en versnellingsbak

Naast de Classic Car motor Check up test gebruiken wij ook de Fluid Check up test. Deze test is toe te passen op alle vloeistoffen van uw Mercedes-Benz classic car. Met deze test controleren wij eenvoudig de conditie, veroudering en slijtage van de vloeistoffen van de:

  • Remmen
  • Stuurbekrachtiging
  • Versnellingsbak
  • Hydraulische systemen
  • Cardan

Alle moderne vloeistoffen bevatten toevoegingen die de levensduur verlegen. Indien deze uitgewerkt raken, vormen zich bezinksels. Hierdoor wordt de levensduur verkort, nemen de prestaties van uw Mercedes classic car af en lijdt uw klassieker onder meer slijtage. Bij niet tijdige vervanging van de vloeistoffen van uw Mercedes klassieker resulteert dit in toenemende kosten. Het tijdig vervangen van de vloeistoffen bij uw Mercedes classic car is van cruciaal belang om de prestaties, betrouwbaarheid en de levensduur van uw classic car te behouden.

Wij gebruiken deze testen in hoofdzaak bij Mercedes-Benz klassiekers en classic cars waarvan wij de onderhoud historie niet kennen. En er geen inzicht is in de verversings-frequentie van de motor olie en vloeistoffen. Bij Mercedes Classic cars motoren met een brandstof opvoerpomp passen we deze test wel met regelmaat toe, om vroegtijdig problemen op te sporen.

MEER INFORMATIE