Mercedes 420 SL

De Mercedes 420 SL: een gewild Europees R107 model

Mercedes 420 SL

Een unieke en gewilde R107 SL

De R107 420 SL is een iconisch model in de geschiedenis van Mercedes-Benz. De 420 SL, geïntroduceerd vanaf 1985, is een van de meest gewilde uitvoeringen. Wat deze specifieke variant zo speciaal maakt, is het feit dat er slechts 2.148 exemplaren zijn geproduceerd. Dit beperkte aantal maakt elke 420 SL een waardevol verzamelobject. In tegenstelling tot de 450 SL is de de 420 SL uitsluitend gemaakt voor de Europese markt. Laten eigenaren van specifieke export modellen uit de R 107 SL serie hun Mercedes klassieker soms ombouwen naar een Europese uitvoering, bij de 420 SL is dit niet nodig. De Europese 420 SL is standaard voorzien van een kilometerteller, Europese koplampen en bumpers.

4,2 liter V8 motor

Onder de motorkap van de Mercedes 420 SL bevindt zich een krachtige 4,2-liter V8-motor die een indrukwekkend vermogen levert. Met ongeveer 218 pk en een koppel van 310 Nm kan deze auto moeiteloos accelereren en een topsnelheid bereiken die zijn tijd ver vooruit was. De soepele rit en de uitstekende wegligging maken de 420 SL een genot om in te rijden, zowel op lange snelwegritten als in stedelijke omgevingen.

Tijdloze Elegantie

Het ontwerp van de Mercedes 420 SL is een perfecte mix van klassieke elegantie en tijdloze schoonheid. De gestroomlijnde carrosserie, met zijn zachte lijnen en verfijnde details, straalt stijl en klasse uit. Het cabrio dak van de 420 SL kan handmatig worden geopend,  waardoor het rijden in deze roadster een buitengewone ervaring wordt.

Verzamelobject

Met een beperkt aantal geproduceerde exemplaren voor de Europese markt is de Mercedes 420 SL een waardevol verzamelobject geworden. Autoliefhebbers jagen op deze zeldzame R107 uitvoering om hun verzameling compleet te maken. De combinatie van een Europese uitvoering de beperkte beschikbaarheid, het krachtige vermogen en het tijdloze ontwerp maakt de 420 SL een investering die in de loop der jaren alleen maar in waarde zal stijgen.

Voor het onderhoud van uw Mercedes 420 SL is het raadzaam om een ervaren Mercedes Klassieker specialist in te schakelen. Met zijn expertise en kennis van dit specifieke model kan hij zorgen voor professioneel onderhoud en reparaties, waardoor uw 420 SL in optimale conditie blijft.

Maak vandaag nog een afspraak voor een 1e inspectie bij Jean-Louis Stolk in Balkbrug. Jean-Louis Stolk is o.a. Technisch adviseur Mercedes-Benz R/C 107 club Duitsland. En een door Mercedes-Benz Club Nederland (MBCN) aanbevolen allround Mercedes klassieker specialist.