Mercedes 560 SL

Mercedes 560 SL ,  een R107 500 SL variant voor de export

Mercedes 560 SLDe Mercedes 560 SL  verwijst naar een SL variant van de Mercedes-Benz R107 serie die bedoeld was voor export naar Noord-Amerika, met name voor de Verenigde Staten en Canada. De Mercedes 560 SL is  een luxueuze sportauto die werd geproduceerd van 1986 tot 1989. Dit exportmodel was een variant  op het Europese 500 SL model, die in Noord America niet verkrijgbaar was en is speciaal aangepast om te voldoen aan de Amerikaanse emissie- en veiligheidsnormen die destijds van kracht waren.

Verschil tussen de 500SL en 560SL

Het belangrijkste verschil tussen de exportversie 560SL  en de niet-exportversie 500SL is dat het exportmodel was uitgerust met extra apparatuur en aanpassingen om te voldoen aan de specifieke regelgeving van de Noord-Amerikaanse markt. Dit omvatte onder andere aanpassingen aan de motor en het uitlaatsysteem om te voldoen aan de emissienormen, evenals extra veiligheidsvoorzieningen zoals dikkere “Amerikaanse” bumpers en aangepaste verlichting die voldeden aan de Amerikaanse voorschriften. Verder heeft de auto een mijlen teller i.p.v. een kilometer teller.

Ombouwen naar Europees uitvoering, sealed beam lampen

Het exportmodel van de Mercedes 560SL werd populair vanwege zijn krachtige V8-motor, luxe interieur en tijdloze uitstraling. Het is een geliefde klassieke auto onder autoliefhebbers, vooral in de Verenigde Staten en Canada, waar deze exportmodellen het meest te vinden zijn. De Mercedes 560SL werd ook naar Japan en Australië geëxporteerd. Met regelmaat keren exemplaren van de 560SL terug naar o.a. Nederland (Europa) waarna er aanpassingen naar een Europese uitvoering noodzakelijk zijn. Bumpers ombouwen en mijlenteller vervangen is niet verplicht in Nederland, maar de in de Verenigde Staten populaire sealed beam-lampen moeten worden omgebouwd naar Europese koplampen om te voldoen aan de verkeersvoorschriften in Europa.

Belang van een deskundige monteur

Een deskundige monteur is essentieel voor het onderhouden en repareren van klassieke auto’s zoals de Mercedes 560SL. Ze hebben specialistische kennis, ervaring en toegang tot originele onderdelen. Ze kunnen nauwkeurig diagnosticeren, waarde behouden en zorgen voor een hoog niveau van vakmanschap. Vertrouwen op een deskundige monteur garandeert dat uw Mercedes 560SL in goede handen is en op de juiste manier wordt verzorgd.

Lees verder voor meer informatie over de verschillende SL varianten