S-Klasse Club bij Stolk in Balkbrug

Zaterdag 19 mei 2018 “het pinksterweekend” is de S-Klasse Club Nederland te gast bij Mercedes Klassieker Specialist Stolk in Balkbrug.

De dag is gevuld met een rondleiding / technische ochtend bij Stolk in combinatie met een middag bezoek aan het Oldtimer Festival Balkbrug.

Wie of wat is de Mercedes S-klasse Club Nederland?

De S-klasse Club Nederland is een vereniging van enthousiaste en trotse bezitters van een automobiel die in het land van herkomst wordt aangeduid als de ‘Sonderklasse’. De S-klasse is de topklasse van het legendarische automerk Mercedes-Benz.  De S-Klasse Club Nederland biedt onderdak aan verschillende S-Klasse typen: W111 – W112 /W108 – W109 /W116 /W126 /R129 SL /W140 /W220.

Afgelopen maart was Het Nederlands Heckflosse Register te gast bij Stolk in Balkbrug. De liefde van de leden van de S-klasse club Nederland begint zo ongeveer waar de Het Heckflosse Register eindigt, namelijk midden jaren zestig. In 1965 werd de nieuwe S-klasse geïntroduceerd. Belangrijkste verschil met zijn voorganger, de zogenaamde ‘Heckflosse’ was het uiterlijk. De Amerikaanse stijlelementen waren verdwenen, het ruitoppervlak werd vergroot en de middellijn verlaagd. De styling van de W108/109 toonde verwantschap met de coupés en cabriolets van de W111 / W112 serie. Deze fraaie modellen, die in 1961 op de markt kwamen, waren ten opzichte van de limousines lager en breder en hadden bovendien een strakkere achterzijde. De chroombumpers werden minder massief en voorzien van rubberen stootstrips. Het resultaat was een prachtige ingetogen klassieke lijn. Heden ten dage wordt de W108/109 nog immer gekenschetst als een elegante auto. Wilt u hier meer over weten bezoek dan de site van de S-klasse Club Nederland.

Stolk zelf groot liefhebber van de Mercedes S-klasse

De oudste leden van Familie Stolk zijn opgegroeid en rond gereden in een Heckflosse. Maar hebben zelf het grootste deel van hun leven prins heerlijk rond gereden in een S-klasse w126 500 SEL en rijden op dit moment nog altijd als dagelijkse Mercedes in een S-klasse w126 500 SE. Maar ook de S-klasse w129 SL is vertegenwoordigd in de kleine verzameling Mercedes klassiekers van familie Stolk.

Oldtimer Festival in combinatie met een technische dag bij Stolk

De inloop bij Stolk is vanaf 9:45 uur. Na koffie /thee met koek start om 10:00 uur een rondleiding door het bedrijf, waarbij over  technische thema’s gesproken  wordt.
Omstreeks 13:00 uur vertrekt de S-klasse Club richting het Oldtimer Festival Balkbrug, alwaar men consumptie muntjes krijgt uitgereikt die besteed kunnen worden aan een broodje, snack of drinken op het festivalterrein. Hier is men vrij om het festival te bekijken. Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen, wees er dus snel bij, want vol is vol.

U kunt u opgeven via de website van de S-klasse Club Nederland

Stolk Balkbrug, Groot oever 8, 7707 PV Balkbrug

Oldtimer Festival , Hoogeveenseweg 38, 7707 CH Balkbrug