Waregem Oldtimer en Klassieker Event

Van 11 tot 13 december 2015 oldtimer en klassieker Event in het Belgische Waregem.

Van 11 tot en met 13 december staat het Belgische Waregem in het teken van het Oldtimer Event. Voor het eerst vindt het evenement plaats binnen het Waregem Expo in de 37.000 inwoners tellende stad in West-Vlaanderen. De vooruitzichten voor de liefhebber zijn uitstekend. De organisatie is er in geslaagd om een attractief aanbod samen te stellen.

“Prachtige oldtimers  in een hoogwaardige vintagesfeer”

Het evenement staat onder anderen in het teken van mijlpalen in de autosport en de geschiedenis van de klassieker automobiel. Het zwaartepunt van het event in het Waregem Expo zal overigens liggen op de verkoop van exclusieve oldtimers. Ook automotive art, vintage meubilair en automobilia staan de bezoeker ter beschikking. De organisatie geeft aan dat het geheel zal worden geëxposeerd in een retrokader waarbij de liefde voor de klassiekers centraal staat. Event manager Pepijn Decorte verwacht veel van de debuutversie van het Waregem Oldtimer Event. “Alle stands zijn voorzien. En we hebben prachtige oldtimers en klassiekers kunnen strikken. Die wilden we niet in een kille hal tentoonstellen. We hebben ervoor gezorgd dat het geheel wordt geëxposeerd in een kwalitatief hoogwaardige vintagesfeer.”

Exclusieve Mercedes 300SL.

In Waregem staat de exclusiviteit binnen het commerciële aanbod centraal. Tijdens het Oldtimer Event worden prachtige en zeldzame auto’s aangeboden. Enkele voorbeelden van exoten binnen het aanbod zijn een unieke Chevrolet Corvette uit 1954, een BMW M3 van de Baureihe E30, een Porsche 550 Spyder, een schitterende Mercedes Benz 300 SL Roadster, een Ferrari Testarossa en een BMW M6. Overigens worden deze exoten ook omringd door meer betaalbare oldtimers en klassiekers: de auto’s welke vroeger het straatbeeld bepaalden.

Ook in andere opzichten biedt Waregem het nodige. Wie de “mancave” wil voorzien van de nodige vintage attributen kan ook prima in Waregem terecht. Uniek is het bandendrukstation van M. Muller de Paris. Ook andere voorwerpen- zoals historisch verpakkingsmateriaal van vloeistoffen en promotiemateriaal- zullen te koop worden aangeboden.

openingstijden oldtimerbeurs

De samenstelling van het Waregem Oldtimer Event belooft veel aan diegenen die van plan zijn om de West-Vlaamse stad met een bezoek te vereren. Het evenement is op vrijdag 11 december 2015 van 13.30 uur tot 22.00 uur geopend. Op 12 en 13 december is het publiek tussen 10.00 uur en 19.00 uur op de Zuiderlaan 20 in Waregem. De tussen Gent en Lille/Rijssel gelegen stad is overigens per trein en auto (neem afrit 5 “Waregem” op de E17) uitstekend bereikbaar.

Bron Auto Motor Klassiek