Conam op bezoek bij Stolk in Balkbrug

Op 8 september 2018 heeft RestauratieCentrum Stolk in Balkbrug speciaal voor de leden van de Conam de deuren open voor een rondleiding door het bedrijf.

De Conam is een vereniging van ruim honderd mensen met belangstelling voor de geschiedenis van motorvoertuigen. Hieronder vallen personenauto’s, bedrijfsauto’s, autobussen en motorfietsen, maar bijvoorbeeld ook autobedrijven, autopioniers en kentekens. Elk lid heeft zijn eigen ‘speerpunt’ maar het mooie van Conam is dat alle leden graag hun blik verruimen door met andere leden in gesprek te gaan, informatie uitwisselen en voor elkaar te schrijven in het verenigingsblad of op de website. Veel leden hebben in de loop der jaren een uniek archief opgebouwd waarvan ze de inhoud graag met anderen delen. Een deel van de leden schrijft artikelen over de onderwerpen die hen bezighouden of beantwoordt vragen die door andere leden, of buitenstaanders, gesteld worden. Sommige leden hebben ook één of meerdere klassieke motorvoertuigen in bezit of een collectie van bijzondere objecten gerelateerd aan motorvoertuigen. De leden van Conam houden zich meer dan gemiddeld bezig met de Nederlandse voertuiggeschiedenis; nationale merken en bedrijven zijn regelmatig onderwerp van studie én artikelen.

Mercedes klassieker service

Familie Stolk is een klein familie bedrijf waar de core business is service, onderhoud en restauratie van Mercedes-Benz klassiekers en oldtimers. De Mercedes klassieker service afdeling is verre weg de grootste afdeling binnen het bedrijf. Pierre-Louis en Jean-Louis Stolk zwaaien hier de scepter. Dit is de core business van het bedrijf. Hier zal dan ook het meeste te zien en te vertellen zijn. Op dit moment is de Mercedes-Benz r107 de meest populaire Mercedes klassieker. Er zijn dan ook altijd meerdere r107 klassiekers aanwezig in het bedrijf. Maar verder natuurlijk ook andere modellen, zoals bijvoorbeeld de w111 of de w108. Het aanbod wisselt per dag. Naast Mercedes oldtimers en klassieker zijn er ook altijd een aantal oldtimers van andere merken

Nederlands Hippomobiel erfgoed

Maar daar alleen komen de leden niet voor. Er is nog altijd een kleine afdeling binnen de 1200 vierkante meter werkplaatsen van RestauratieCentrum Stolk waar museale historische rijtuigen geconserveerd worden. Nederlands Hippomobiel erfgoed afkomstig van diverse musea en kastelen. Binnen deze afdeling zwaait Maria Stolk de scepter. Op dit moment worden er een drietal  rijtuigen en een slede van kasteel Duivenvoorden in Voorschoten museaal geconserveerd. Een Duc Panier, bokken- en ezelkar en een bokken arrenslede.  Medio augustus keren deze museale stukken terug naar Voorschoten. Wat zal er dan te zien zijn aan belangrijke museale rijtuigen bij Stolk op 8 september? Hier komt u alleen achter als u zich inschrijft voor deze rondleiding.

Bent u lid van de Conam en wilt u dit niet missen?

Schrijf u dan in via de website  van de Conam