Petrolheads, de gezelligste podcast met auto en oldtimer nieuws

Auto’s, oldtimers, autotechniek, stoommachines, stoomtractoren, alles draait bij ons om techniek. En tijdens het werken aan de Mercedes oldtimers in onze garage luisteren we graag naar een ontspannen podcast. En een van onze favoriete is Petrolheads. Vanuit Petrolheads H.Q. bespreken Bas van Werven en Carlo Brantsen op geheel eigen wijze het autonieuws, zolang dat (naar eigen zeggen) maar niet al te groen en salonfähig is.

Aantal oldtimer groeit volgens CBS

Bas van der Werven o.a. presentator bij BNR  en Carlo Brantsen o.a. hoofdredacteur KNAC zijn beide autoliefhebbers in hart en nieren. Zij houden u in hun wekelijkse Podcast op een zeer speelse en gezellige manier op de hoogte van het laatste autonieuws. Zo was in de Podcast van 5 april de directeur van de KNAC aanwezig om te praten over het groeiend aantal oldtimers in ons land. De laatste vijf jaar is het oldtimer bezit in Nederland gegroeid met 28 %. Volgens KNAC directeur Peter Staal vinden mensen het leuk om de auto van hun vader te hebben. Bij het bezitten van een oldtimer is er dan ook  vaak sprake van emotie.

Koop voorlopig gewoon een benzineauto

Maar er wordt niet alleen over oldtimers gesproken in deze leuke Podcast.  Het laatste autonieuws passeert de revue. Zo wisselde de mannen onlangs uitgebreid van gedachte over de tip van de KNAC aan zijn leden die als volgt luidt “koop voorlopig gewoon een benzineauto”.  Of, over waarom Volvo de diesels in de ban doet. In aflevering  330 vertelt Carlo Brantsen over Automuseum Visscher Classique in Buren, wat volgens hem een echte aanrader is. Er zijn inmiddels al ruim 330 afleveringen gemaakt en zo te horen bruisen de mannen nog van inspiratie om te blijven vertellen over hun geliefde onderwerp auto’s in de breedste zin van het woord.

Abonneren op deze Podcast kan via de BNR site of Spotify. Alle aflevering zijn terug te horen.