Tentoonstelling 70 jaar Mercedes-Benz SL tot 9 oktober 2022

Mercedes SL staat voor Super-Leicht

De twee letters SL zijn de wereldberoemde aanduiding en het “Merkteken” van een unieke Mercedes-Benz sportwagentraditie. Al 70 jaar staat de afkorting SL voor “Super-Leicht” en dus voor sportief rijden. Van de 300 SL racesportwagen (W 194) uit 1952 tot de nieuwste SL van de 232-serie van het sportwagen- en prestatiemerk Mercedes-AMG.

Mercedes 300 SL Coupé

De voorvader W 194 was gereserveerd voor de autosport, maar bracht daarmee een belangrijke merkwaarde van Mercedes-Benz over. Als oudste fabrikant van luxe auto’s ter wereld is het merk in vele tijdperken betrokken geweest bij de autosport. En is daarbij zeer succesvol geweest. Vanaf de 300 SL Coupé (W 198) in serie geproduceerde sportwagen zijn sportiviteit, luxe en lifestyle de kenmerken van elke SL.

Tentoonstelling Mercedes SL in Mercedes-Benz Museum

Alle generaties van deze illustere voorouders schrijven hun eigen hoofdstukken in het ononderbroken succesverhaal. Het Mercedes-Benz Museum vertelt deze unieke geschiedenis met de speciale tentoonstelling „Faszination SL – seit 70 Jahren ein Traumwagen“  De tentoonstelling is tot en met 9 oktober 2022 te zien in collectieruimte 5 en toont tien SL-sportwagens uit zeven decennia. Van de oudste nog bestaande 300 SL racesportwagen (W 194) tot de nieuwe Mercedes-AMG SL van de 232-serie.

Mercedes-Benz Veteranen Club

Bronvermelding; Al sinds 2000 presenteert de Mercedes-Benz Veteranen Club Duitsland dagelijks nieuws uit de wereld van Mercedes-Benz en de klassieke autoscene. Dit keer een artikel van Jörg Maschke en Dieter Ritter over het 70 jarige bestaan van de afkorting SL.

Wit u het hele artikel lezen klik dan op deze link >>>>>