Stolk technisch adviseur Mercedes-Benz R/C 107 club Duitsland

Jean-Louis Stolk is met regelmaat in Duitsland te vinden. Op zoek naar onderdelen, of als (steeds weer) enige Nederlander aanwezig bij kleinschalige zeer specialistische technische bijscholingsdagen of weekeinde alleen voor ervaren Mercedes-Benz klassiekers monteurs. Zeg maar; “het Mercedes-Benz mekka” voor mannen zo als hij. Zo blijft hij werken aan zijn kennis over Mercedes-Benz klassiekers en oldtimers. Je komt over dit onderwerp namelijk nooit uitgeleerd. En dat scheelt, want hij blijft hongerig naar nog meer kennis. Op Mercedes klassieker clubdagen in zijn eigen bedrijf in Balkbrug  komt hij vaak niet uitgepraat als het gaat over zijn dagelijkse werk. En zie je menig Mercedes klassieker liefhebber aan het einde van zo lange leerzame dag met rode oortjes weer tevreden huiswaarts keren. Niet alleen Nederlandse Mercedes klassieker clubs doen aanvragen voor een technische clubdag in zijn bedrijf, ook Duitse Clubs tonen interesse. Dit resulteerde dan ook dat Jean-Louis Stolk gevraagd is als technisch adviseur voor de Duitse Mercedes-Benz R/C 107 club, afdeling Rt484. Veel tijd kan hij daar overigens niet in steken, want geloof  het of niet, sleutelen aan Mercedes klassiekers vindt hij nog mooier dan er over praten.

Mercedes Classic Service, onze Duitse website

Familie Stolk begeeft zich al 45 jaar beroepsmatig in Duitsland en dat kan ook niet anders als Mercedes-Benz liefhebber. Het werd dat ook tijd voor een Duitstalige website. Dat was nog niet zo simpel. Technisch Duits praten is al niet makkelijk, maar technische teksten voor een Duitstalige website schrijven behoort niet tot onze capaciteiten. Gelukkig hoeft dat ook niet want enkele enthousiaste vertalers, uiteraard Mercedes-Benz klassieker liefhebbers, diende zich al heel snel aan. Samen hebben ze hun stinkende best voor ons gedaan en hebben we nu dus ook een Duitstalige website onder de naam Mercedes Classic Service ►

Stolk Mercedes Klassiker Spezialist

De Duitstalige website is geen kopie van de zeer uitgebreide Nederlandse website www.stolkbalkbrug.nl . En ook geen kopie van de Mercedes klassieker afdeling van onze internet omgeving. Onze Nederlandse Mercedes-klassieker.nl website, de site waar u nu op zit, is zo uitgebreid dat zo veel tekst in het Duits vertalen en up-to-date houden voor ons niet haalbaar is. Zeker, het is ons herhaaldelijk gevraagd onze hele informatieve Mercedes-klassieker.nl website in het Duits te vertalen. Zelfs als het haalbaar zou zijn, is mij verteld dat het geen goed idee is.  Leuk voor de Duitse lezers, maar de website zou in dat geval heel slecht scoren op de zoekmachines. Tenminste als ik de internet specialisten moet geloven, en dat doe ik natuurlijk.

Om het simpel te houden hebben we zes afdelingen gemaakt:

  1. Mercedes klassieker specialist
  2. Reparatie en Service
  3. Onderhoud en Inspectie
  4. Diagnose en Testen
  5. Revisie
  6. Restauratie

Voor revisie en restauratie moeten de teksten nog verder worden uitgewerkt.  Verder is er ook een Blog waar we zo af en toe wat zullen zetten.

YouTube video’s van Jean-Louis Stolk

Jean-Louis Stolk deelt zo graag zijn kennis over de Mercedes klassieker dat  hij inmiddels zo’n  140 YouTube video’s heeft gemaakt in zijn eigen klassieker garage over de meest uiteenlopende problemen die hij tegenkomt onder de motorkap of in/onder de Mercedes klassieker. De eerste Duitstalige YouTube video’s staan ook al op YT en wellicht zullen er nog vele volgen. Geheel afhankelijk van de reactie van onze website bezoekers en hoeveel tijd wij hebben aan de site te spenderen.

Neem eens een kijkje op onze Duitse Mercedes Website en opbouwend commentaar is altijd welkom.