Nederlands Heckflosse Register bij Stolk Balkbrug

Op 25 maart 2018 bezoekt het Nederlands Heckflosse Register Mercedes klassieker specialist Stolk in Balkbrug.

Nederlands Heckflosse Register

Het zal niet iedereen meteen duidelijk zijn wat het Nederlands Heckflosse Register is, vandaar wat extra uitleg. Het Nederlands Heckflosse Register is een club van Mercedes-Benz oldtimer liefhebbers.  Een Heckflosse is namelijk een Mercedes-Benz oldtimer uit de zestiger jaren van de vorige eeuw.  Eind jaren 50 werd  er abrupt een andere koers ingeslagen door Mercedes-Benz . Met de introductie van de W110 en W111 kwam er ineens een wel zeer markant nieuw model uit. Dit model is later vooral bekend geworden onder de bijnaam “Heckflosse”, een verwijzing naar de staartvleugels.  Heckflosse is namelijk  het Duitse woord voor staartvin. Die bijnaam verwijst naar de bijzondere achterkant van deze Mercedes oldtimer. Het idee van de staartvinnen is door Mercedes-Benz overduidelijk overgenomen uit Amerika. Waar vooral begin jaren 60 de staartvinnen niet groot genoeg konden zijn. Ook Mercedes-Benz ging in deze modegril mee. Als zijn de staartvinnen ten opzichte van de Amerikaanse auto’s uit die tijd  bij de Heckflosse uitgevoerd in slechts een klein formaat. Gedurende de ruim acht jaar productietijd (1959-1968) werden er ca. 973.000 stuks van dit type Mercedes gebouwd en wereldwijd verkocht. Deze nieuwe Mercedes-Benz middenklasser werd op die wijze een normale aanblik in de straat. En natuurlijk waren er onder het opvallende uiterlijk de nieuwste technieken en veiligheidsaspecten verborgen. Waar menig autofabrikant jaloers op kon zijn en die men ook trachtte te kopiëren. Van elkaar afkijken was in die tijd al heel gewoon.

De doelstelling van het  Nederlands Heckflosse Register is, om zo veel mogelijk Heckflossen in Nederland rijden te houden.

Mercedes klassieker specialist Stolk in Balkbrug

Mercedes klassieker specialist Stolk in Balkbrug draagt het Nederlands Heckflosse Register een warm hart toe. Tenslotte is de Mercedes Heckflosse een van de eerste modellen  Mercedes-Benz oldtimers waar, in elk geval de oudste leden van,  familie Stolk in opgegroeid en rondgereden is. Vandaar dat Mercedes  klassieker specialist Stolk in Balkbrug dan ook al enige jaren sponsor is van het Nederlands Heckflosse Register.

Heckflosse op bezoek bij Stolk in Balkbrug

Op 25 maart a.s. heeft het  Nederlands Heckflosse Register voor hun leden een club bezoek gepland bij Mercedes klassieker Specialist Stolk in Balkbrug. Wilt u meer weten over het Nederlands Heckflosse Register ?

Bezoek dan de website van het Nederlands Heckflosse Register

info afkomstig van de website van het Nederlands Heckflosse Register