Duurzaam autogebruik en het belang van goed onderhoud van uw oldtimer

Mark Rutte is groot oldtimer liefhebber!

Minister-president Mark Rutte vertelde vorige week trots in NOS Nieuwsuur dat zijn klassieker prima in staat is nog net de 130 km per uur te halen. Zoals bij elke echte liefhebber kon je de pretlichtjes in zijn ogen zien toen hij verklapte dat zijn oldtimer van het merk “PIEP” is. Ben u net als onze minister-president Mark Rutte ook groot oldtimer liefhebber, dan wilt u toch ook dat uw geliefde oldtimer zo weinig mogelijk ons milieu belast.

Er is geen enkele reden voor ‘oldtimer-schaamte’.

Algemeen geaccepteerde belangen, zoals schone lucht, zorgvuldige omgang met schaarse grondstoffen en respect voor de natuur. Al deze zaken zijn voor de oldtimerliefhebbers natuurlijk net zo belangrijk als voor een ieder ander. Een lange levensduur van een auto, is een duurzame manier van het gebruik van kostbare schaarse grondstoffen die voor de bouw van de auto nodig waren. Immers, ruwweg moet voor elke nieuw gefabriceerde auto van 1000 kilo, 20x zoveel aan kilo’s grondstoffen worden aangesproken.

Een aantal CBS cijfers (2015)

In 2015 reden er 8 miljoen auto’s in Nederland. Daarvan waren er slechts 250.000 ouder dan 25 jaar, dat is slechts 3%. Die 8 miljoen auto’s reden samen 124 miljard kilometers per jaar. De oldtimers reden met elkaar slechts 500.000 kilometers. Met een gemiddelde van 2.000 km per jaar zijn de oldtimers dus verantwoordelijk voor slechts 0,4 % van het totale aantal gereden kilometers.

Goed onderhoud vermindert de milieubelasting

Een bezitter van een oldtimer koestert veelal zijn dierbare bezit en dit heeft ook als resultaat, dat de meeste oldtimers in prima conditie verkeren.

Immers, juist bij de oldtimer is het van belang, om motor, uitlaatsysteem en banden goed te onderhouden.

Een goed afgestelde motor…

  1. is minder milieubelastend
  2. kent minder slijtage
  3. verbruikt minder olie
  4. is zuiniger met brandstof

Onderhoud van de Mercedes-Benz oldtimer

Het onderhoud van de oldtimer, zeker de Mercedes oldtimer is werk voor specialisten.

In onze werkplaats zijn van de meeste Mercedes oldtimer en klassieker modellen, de originele handleidingen en diagnose apparatuur aanwezig voor de correcte toepassing van de originele specificaties.

In onze werkplaats zijn van de meeste Mercedes oldtimer en klassieker modellen, de originele handleidingen en diagnose apparatuur aanwezig voor de correcte toepassing van de originele specificaties.

Conclusie

Een reële blik op het fenomeen oldtimer verdient niet die negatieve beeldvorming die er soms lijkt te bestaan.
Wel heeft het ook onze warme aanbeveling, om regelmatig onderhoud op de oldtimer toe te passen. Goed voor het milieu en de portemonnee.

► Aanmelden voor service-onderhoud Mercedes Benz Oldtimers