Overgangsregeling klassiekers en oldtimers

Het is bijna weer zover. Over enkele weken gaan de klassiekers en oldtimers die gebruik maken van de overgangsregeling weer in de winterstop. Immers in de maanden december, januari en februari mogen deze auto’s niet de weg op. Maak je gebruik van deze regeling betaal je slechts jaarlijks € 125,– aan wegenbelasting. Tenminste als je de factuur van de wegenbelasting voor 1 januari komend jaar hebt betaald, zo niet val je buiten de boot en betaal je alsnog het volle pond. Houd de brievenbus dus in de gaten! Is je Mercedes oldtimer of klassieker 1 keer aangemeld komt de factuur elk jaar automatisch.

Veel gestelde vragen over de klassieker en oldtimer winterstalling

In de winter de weg op is sowieso niet aan te raden met uw hobbyklassieker, dus deze regeling zit wat dat betreft de echte Mercedes liefhebber niet in de weg. Maar er zijn nogal wat zaken waar u op moet letten als u de klassieker 3 maanden of nog langer stil zet. Denk aan vragen over de cabrio kap , motorolie, koelvloeistof, welke brandstof in de tank en hoe vol?  Accu wel of niet af koppelen, wat te doen met de airco, ruitenwissers, bandenspanning, de APK en verzekering?

Bezoek onze pagina met alle tips en antwoorden

Voor al deze vragen en de antwoorden hebben wij een speciale pagina gemaakt met tips over hoe uw Mercedes-Benz oldtimer zo goed mogelijk de winterstop door te krijgen. Bezoek onze pagina “De Mercedes oldtimer in de winterstalling