Lange wachttijden reparatie klassiekers en oldtimers volgens NOS

NOS doet onderzoek naar tekort aan mankracht om oldtimers te repareren

Wachten is de norm. Of je nu wacht op het krijgen van een huisarts, of een plek voor je baby bij de opvang zodat je zelf weer naar je werk kan. Een levensreddende operatie of een nieuwe fiets. Er zijn overal wachttijden, ook bij de Mercedes oldtimer en klassieker specialist.

NOS belt ook ons

Ja, de NOS heeft ons ook gebeld en nee we wilde niet mee werken aan de opname. Simpel omdat we geen tijd hebben, het is namelijk erg druk. Was het eerst zo dat je een zeker half of driekwart jaar moest wachten voordat je klassieker klaar was. Nu is de norm dat je halfjaar tot driekwart moet wachten voordat je überhaupt aan de beurt bent. En dan heb je nog geluk.

Kort lontje werk averechts

Regelmatig krijgen we te horen Oef, geen tijd? Mooi toch dat u het zo druk hebt. Dat zou je denken. Maar of je nu verpleegster bent of werkt bij een installatiebureau, te druk hebben vergt heel veel van je. Zeker omdat je net als de huisarts, de eerste hulpverlener of fietsenmaker regelmatig te maken krijgt met mensen met een kort lontje. En daar wordt niemand sneller van, eerder langzamer. Een burn-out ligt op de loer.

Gedraag u fatsoenlijk, dat doen wij ook. Ja ook wij wachten op veel zaken, op sommige al 2 jaar lang. Zo zitten wij met een half afgewerkt dak, een CV ketel die al lang schoongemaakt moet worden. Een heg die al een jaar geleden gesnoeid had moet worden  Een lijst te lang om op te noemen. En nee, nog geen enkel zicht op wanneer deze klussen gedaan gaan worden. En wil je een warmtepomp, nou vergeet het dan maar helemaal.

Een troost, iedereen heeft het druk. We zullen er gewoon mee moet leren omgaan totdat er weer rustigere tijden aanbreken. Veel sterkte!

Luister naar de opname van de NOS