Hoe moet je een Mercedes klassieker 107,113 e.d. optillen?

Schade door verkeerd optillen van Mercedes klassieker r/c 107  w123  w116 e.d.

Met enige regelmaat zien wij in onze Mercedes klassieker garage auto’s met schade veroorzaakt door foutief optillen op een blokkenbrug of poetsbrug. De Duitse R/C 107 Club heeft voor hun leden een mooie spiegelhanger gemaakt. Die u in de auto  aan de binnenspiegel kunt ophangen als u de Mercedes klassieker APK laat keuren of naar poetsbedrijf brengt.

Ingedeukte bodemdelen en fels randen  dorpels

Klanten die wat verder van ons weg wonen en hun Mercedes klassieker laten keuren bij bijvoorbeeld een buurtgarage moeten goed opletten dat hun r of c 107 e.d. op de juiste manier wordt opgetild op de brug. Bij een blokkenbrug kan met behulp van rubberblokken een moderne auto zonder problemen worden opgetild aan de dorpels. Maar bij de Mercedes r/c 107 w108 w109 w111 w112 w113 w114 w115 w116 w120 w121 w123 w180  e.d. mag dit absoluut niet.  Op deze manier optillen veroorzaakt schade aan de bodemdelen en de fels rand van de dorpels bij deze Mercedes modellen met zelfdragende carrosserieën. Deze schade zal in de loop der jaren roest geven, met alle gevolgen van dien. Vanaf de w126 wordt het makkelijker de Mercedes-Benz oldtimer op te tillen, deze oldtimers hebben namelijk onder de opkrikpunten rubberdoppen zitten. En daar mag u hem met een blokkenbrug optillen, mits de dorpels geen roest hebben.

Hoe til je een Mercedes oldtimer op

Op de afbeelding van de binnenspiegelhanger is met rode stippen duidelijk aangegeven op welke punten je de r107 w113 w116 w123 enz. wel mag optillen. Aan de voorkant van de oldtimer is dat aan de voorzijde van de voorste binnenste draagbalken, net naast het  vliegwielhuis. En aan de achterzijde op de voorste twee bouten van het achter subframe. Tillen op elk ander punt veroorzaakt schade aan uw Mercedes klassieker of oldtimer. Bespreek dit dus met uw garage.

Mercedes klassieker optillen met behulp van schotels

Mercedes op de brug optillen

Een andere goede methode is de Mercedes oldtimer op te tillen bij de opkrikpunten. Maar, let op! Dit mag alleen met behulp van speciale schotels waarbij pennen in de opkrikpunten van de dorpels vallen. Zie bovenstaande foto. Zo voorkomt u schade door deuken in de bodem of dorpels van uw Mercedes klassieker. Dit kan natuurlijk alleen gedaan worden bij klassiekers waarvan de dorpels niet doorgeroest zijn. 😉

Lees meer over ons familie bedrijf