U heeft toch wel een planning? Wanneer is mijn auto klaar?

Waarom is mijn auto nog niet klaar? U heeft toch wel een planning?

In de dorpsgarage gaat het op afspraak!

Begrijpelijk vragen voor de moderne mens. Want zo gaat het met de nieuwe moderne (de dagelijkse) auto’s, die in de dorpsgarage komen. Volgende week dinsdag brengen om 8.00 uur en na het werk weer ophalen. Alles op afspraak. Hang hem even aan de computer en probleem is weer opgelost. Klaar is hij weer en rijden maar. Even olie verversen of een banden wissel. Apk-je erop, vanmiddag weer ophalen en direct pinnen. En ook de prijs voor het onderhoudswerk weet je vaak vooraf. Alle prijzen staan vast en overal zijn  richttijden voor. Rijden en inparkeren doet hij bijna automatisch, nog even en je hoeft zelf niet eens meer te sturen! Wat een saaie boel,….. binnen de lijntjes blijven,…..in slaap vallen,….en dan krijg je mooie dromen!

Een auto waar je al jaren van droomt!

Welkom in de wereld van de echte auto’s met ronkende motoren! Klassiekers waarin je voelt hoeveel PK je onder je kont hebt! Voor wie het niet weet “PK” staat voor paardenkracht. Een auto waarin je zelf nog moet gas geven, sturen, remmen en inparkeren! En natuurlijk genoeg afstand van je voorligger moet houden. Kortom, je blijft wakker! Euh nee, je moet wakker blijven om samen heelhuids thuis te komen.

Een auto die liefde en zorg nodig heeft. Een auto die een goed baasje nodig heeft, waarvan hij de juiste brandstof krijgt zodat hij fit en gezond blijft. Een auto waar je je stoel naast zet, gewoon om eens lekker naar hem/haar te kijken. Misschien zelfs even te aaien of klein kusje erop,…… als niemand kijkt. Een auto waar je met je vrienden uren over kan praten, die van mij……..

Een auto die je zijn pyjama aandoet, als hij zijn winterslaapje gaat doen. Kortom; een auto waar je al jaren van droomt….. Jij en je partner hebben een nieuwe hobby! Wat is leuker dan met zijn drieën op pad gaan en mooie avonturen beleven.

Maar wat als de droomauto stottert? Een kuchje of druipertje heeft?

Dan moet hij/zij naar de autodokter. En ja, dan blijkt het geen computergestuurde robot te zijn, maar een machine met echte ouderwetse techniek. Dus even aan een kastje hangen en een “update” zit er helaas niet in. De dorpsgarage staat gillend met de handen in het haar. Een opname is noodzakelijk. De klassieker specialist moet de auto maar eens goed onderzoeken om precies uit te vinden wat er nu ineens mis kan zijn met de altijd zo brave oldtimer. En een dergelijke specialistische afspraak is niet volgende week dinsdag om 8.00 brengen en na het werk weer ophalen. Het is een kwestie van specialistische kunde, liefde en vooral geduld.

1e inspectie van uw klassieker, lees de FAQ

Voor een eerste technische inspectie van uw Mercedes-Benz oldtimer of klassieker kunt u bij onze werkplaats chef Jean-Louis Stolk een afspraak maken. Inspecties vinden meestal plaatst op een zaterdag om 10.00 uur.

Wit u beter begrijpen waarom het soms lang wachten is voordat de klassieker weer “helemaal op de wielen is” lees dan ►  “Iedere opdracht is uniek. Een kijkje in de keuken van ons ‘intensive care’ bedrijf”

Of bekijk eens enkele onderstaande YT video’s gemaakt in onze Mercedes-Benz klassieker-garage over dit onderwerp