Op kastelentocht met de oldtimer

Lekker onderweg naar Nederlandse kastelen

Nog altijd is er bij  Stolk in Balkbrug een oude afdeling waar aan Hippomobiel erfgoed afkomstig van Nederlandse kastelen gewerkt wordt. U kunt het resultaat zien tijdens een toertocht met uw eigen klassieker langs de Nederlandse kastelen.

Geen Mobiel erfgoed maar Hippomobiel erfgoed

Van mobiel erfgoed heeft u vast wel gehoord, immer als klant van ons bedrijf rijdt u er zelf in. Maar wat is nu Hippomobiel erfgoed? Hippo komt van Hippos wat paard betekent in Oudgrieks. We hebben het hier dus over door paarden getrokken rijtuigen. Zeg maar de voorlopers van de paardenkracht die u nu onder uw eigen kont hebt, het begin van uw auto.

Historische rijtuigen keren terug naar Nederlandse Kastelen

Stichting Hippomobiel erfgoed zet zich sinds 2011 in om topstukken in bezit van Nederlandse musea te conserveren en helpt mee de weg vrij te maken om deze rijtuigen tentoon te stellen daar waar ze oorspronkelijk gebruikt zijn. Het gaat hier om rijtuigen afkomstig van Nederlandse Kastelen of landgoederen.

Stolk restaureert nog altijd museale rijtuigen

Vaste bezoekers van ons bedrijf weten het wel. Nog altijd is er in ons bedrijf een oude afdeling waar aan historische rijtuigen gewerkt wordt. Werden daar vroeger de meest elegante of juist zeer sportieve  rijtuigen gebouwd of  in nieuwstaat gerestaureerd. De laatste 15 jaar wordt er alleen nog reversibele  geconserveerd. Ik hoor u denken, wat is dat nu weer. In het kort houdt dat in dat alles wat oud is bewaard blijft en dat de toegepaste technieken omkeerbaar moeten zijn. Het echte museum werk dus.

Kastelen toertocht op zoek naar Hippomobiel erfgoed

Zin in een ritje deze zomer. Bezoek de Nederlands kastelen en zie daar de door ons  geconserveerde rijtuigen en arrensleden. Zo is er afgelopen week  een prachtige Diana Slee door ons afgeleverd op Slot Zuylen. Andere locaties waar ons werk te zien is zijn onder andere Kasteel De Haar, Kasteel Duivenvoorden, Paleis het Loo, Kasteel Twickel , Rijtuigmuseum Leek etc.

Bezoek de museale rijtuig afdeling op  onze website voor lijst van alle kastelen en musea waar ons werk te zien is.

Veel plezier in eigen land!