Tijd voor APK? Schors zelf uw klassieker ter voorkoming van een boete

Schorsen is de oplossing. Niets doen betekent boete.

Komt de APK keuring er al weer aan, maar uw klassieker staat nog te wachten voor reparatie bij uw klassieker garage. Denk dan altijd zelf op tijd aan het schorsen van de auto, niets doen levert u namelijk een flinke boete op. En die kunt u niet declareren bij uw garagebedrijf. Wat kunt u het beste doen:

Wel melden bij uw garage dat de oldtimer  geschorst en uit de verzekering is

Schorst u de auto, dan is het belangrijk dat u dit direct doorgeeft aan uw Mercedes klassieker  specialist. Want als de monteurs weer gaan proefrijden met de klassieker is het belangrijk dat zij dit weten en maatregelen nemen om een boete voor onverzekerd rijden of erger te voorkomen.

Boete voor te laat APK Keuring

Als uw Mercedes klassieker APK gekeurd moet worden, moet hij goed in orde zijn om door de periodieke keuring te komen. Staat uw klassieker nog in de wacht bij de klassieker specialist en zijn er onderdelen gedemonteerd kan hij simpelweg niet gekeurd worden. Ja, in theorie zou het kunnen maar dan wordt de auto gewoon afgekeurd. Dit brengt onnodig extra kosten met zich mee en afkeuren kan u beter voorkomen.

Alleen u – als eigenaar- kan de auto schorsen bij de RDW

Als eigenaar van de oldtimer krijgt u een brief van de RDW waarin een datum vermeld wordt. Vóór die datum moet de klassieker APK gekeurd zijn. Als dit niet mogelijk is moet u als eigenaar actie ondernemen. Namelijk, alleen u kan iets aan deze situatie doen, Doet u niets, dan krijgt u een bekeuring, die kunt u niet bij uw klassieker garage declareren. Die weet namelijk van niets. En al zou hij het wel weten, dan nog kan hij niets doen.

Maar mij  klassieker komt niet op de weg, hij is kapot

Het maakt niet uit of er nu wel of niet met de klassieker gereden wordt. Het hele APK keuringssysteem gaat automatisch. U krijgt de brief van de RDW en u wordt geacht de auto ter keuring aan te bieden bij een garage die APK keuringen doet.  Deze (meestal) buurtgarage heeft een afdeling waar vaak aan de lopende band auto’s APK gekeurd worden. Zij kijken een aantal punten na en melden uw auto af bij de RDW. Krijgt de RDW geen melding dat de auto op tijd gekeurd is, dan krijgt u automatisch een boete. Of u nu wel of niet met de auto rijdt. En het maakt ook niets uit als u zegt dat de auto gedemonteerd staat voor een reparatie of restauratie bij een klassieker specialist. “U dient gewoon uw zaken zelf goed op orde te hebben”, zal de RDW antwoorden.

Hoelang kan ik wachten met schorsen

Twijfelt u of schorsen voor u wel de beste optie is, neem dan contact met ons op. Wellicht is uw auto over een paar weken wel klaar. Na het overschrijden van de datum op de brief van de RDW krijgt u echt niet binnen een week een boete.  Op dit moment van schrijven mag u maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum wachten met schorsen, in die 2 maanden mag er niet met de auto op de openbare weg worden gereden. Daarna valt de boete automatisch bij u in de bus. Wees dus op tijd.

Beter kunt u dit allemaal zelf nakijken bij de RDW.  Regels veranderen helaas  continue.