Tijd voor APK? Schors zelf uw klassieker ter voorkoming van een boete

Schorsen is de oplossing. Niets doen betekent boete.

Komt de APK keuring er al weer aan, maar staat uw klassieker nog te wachten bij de specialist. Denk dan zelf op tijd aan het schorsen van de auto, niets doen levert namelijk een flinke boete op. En die kunt u niet aftrekken van de factuur.

Wel melden bij uw garage dat de oldtimer  geschorst en uit de verzekering is

Schorst u de auto, dan is het belangrijk dat u dit direct doorgeeft aan uw Mercedes klassieker  specialist. Want als uw monteurs weer gaan rijden met de klassieker is het belangrijk dat zij dit weten en maatregelen nemen om een boete voor onverzekerd rijden of erger te voorkomen.

Boete voor te laat APK Keuring

Als uw Mercedes klassieker APK gekeurd moet worden, moet hij goed in orde zijn om door de periodieke keuring te komen. Staat uw klassieker nog in de wacht bij de klassieker specialist en zijn er onderdelen gedemonteerd kan hij simpelweg niet gekeurd worden. Ja, in theorie zou het kunnen maar dan wordt de auto gewoon afgekeurd. En dat kan u beter voorkomen.

Alleen u kan de auto schorsen bij de RDW

U als eigenaar van de auto krijgt een brief van de RDW  waarin een datum vermeld staat. Voor die datum moet de klassieker APK gekeurd zijn.  Als dat niet mogelijk is moet u als eigenaar actie ondernemen. Namelijk, alleen u kan iets aan deze situatie doen, Doet u niets, dan krijgt u een bekeuring, die kunt u niet bij uw klassieker garage indienen. Die weet namelijk van niets. En al zou hij het wel weten, wat kan hij doen? Inderdaad, niets

Maar mij  klassieker komt niet op de weg, hij is kapot

Het maakt niet uit of er nu wel of niet met de klassieker gereden wordt. Het hele APK keuringssysteem gaat automatisch. U krijgt de brief van de RDW en u wordt geacht de auto ter keuring aan te bieden bij een garage die APK keuringen doet.  Deze (meestal) buurtgarage heeft een afdeling waar vaak aan de lopende band auto’s APK gekeurd worden. Zij kijken een aantal punten na en melden uw auto af bij de RDW. Krijgt de RDW geen melding dat de auto op tijd gekeurd is, dan krijgt u een boete. Of u nu wel of niet met de auto rijdt. En het maakt ook niets uit als de auto gedemonteerd staat voor een reparatie of restauratie bij een klassieker specialist aan de andere kant van Nederland. U dient gewoon uw zaakjes op orde te hebben, zegt de RDW.

Hoelang kan ik wachten met schorsen

Twijfelt u of schorsen voor u wel de beste optie is, neem dan contact met ons op. Wellicht is uw auto over een paar weken wel klaar. Na het overschrijden van de datum op de brief van de RDW krijgt u echt niet binnen een week een boete.  Op dit moment mag u maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum wachten met schorsen, wijzigingen voorbehouden.

Beter kunt u dat zelf nakijken bij de RDW.  Daarna valt de boete automatisch bij u in de bus. Wees dus op tijd.