Mercedes-Benz r107 klassieker steeds populairder in België

Steeds meer liefhebbers uit België van de Mercedes-Benz r107 of c107 weten de weg te vinden naar klassieker specialist Stolk in Balkbrug

Amerikaanse of Europese r107 bumpers

De Mercedes R107 of c107 is al jaren een zeer geliefde klassieker. Van de 10 Mercedes-Benz oldtimers of klassiekers die op dit moment bij ons voor onderhoud of reparatie worden aangeboden zijn er zeker 7 van het type 107. Van die 7 is circa de helft geïmporteerd uit de U.S.A. , snel te herkennen aan de robuuste Amerikaanse bumpers. Sommige klanten willen die U.S.A. bumpers zo snel mogelijk laten vervangen door de minder opvallende Europese. Andere vinden het juist prachtig en gaan voor origineel. Tenslotte is de auto zo “geboren” en dat respecteer je als liefhebber. Dat vervangen van die bumpers is trouwens niet zo makkelijk. Een origineel r107 bumper set is ( bijna) niet meer te krijgen en de imitatie is vaak van slechte kwaliteit en passing.

Mercedes R107 – C107 klassieker ook populair in België

Jean-Louis Stolk, opgegroeid met en liefhebber van Mercedes-Benz klassiekers en oldtimers, werkt graag aan de Mercedes 107. Hij heeft er al vele onderhanden gehad en niet zelden staan er 10 tegelijk in alle verschillende uitvoeringen en kleuren binnen ons bedrijf. Sommige voor klein onderhoud, andere voor een grote technische revisie.  Opvallend is dat de klanten niet alleen uit heel Nederland en Duitsland komen. Maar dat ook steeds meer klanten uit België ons weten te vinden. Onze website en You Tube video’s met veel Mercedes oldtimer en klassieker tips & truc worden dan ook door de Belgische liefhebbers goed bezocht.

Inspectie Mercedes klassieker 107

De echte liefhebber heeft probleemloos de rit met zijn klassieker vanuit België naar Balkbrug er voor over, om eens rustig samen met Jean-Louis Stolk de auto aan een eerste inspectie te onderwerpen. Zodat je als liefhebber eindelijk, samen met een onafhankelijke expert, alle plus en min punten van je Mercedes 107 op een rijtje kan zetten. Veel liefhebbers willen wel eens weten of hun r107 of c107 wel een goede aankoop is of toch een kat in een zak. Want ook dat komt voor. Zo vrijblijvende eerste inspectie is overigens niet gratis. Wel wordt bij een volgend groot onderhoud de inspectiekosten afgetrokken. Overigens is natuurlijk niet alles “te zien” bij een dergelijke inspectie. Net als bij de huisarts of specialist kan u net na uw jaarlijkse controle toch hartproblemen of erger krijgen. En ja, ook een klassieker met een goede basis en aangekocht voor een nette prijs heeft groot onderhoud nodig. Het is tenslotte een auto van minstens 30 jaar of ouder. Heeft u een auto gekocht die lang heeft stil gestaan, kom dan niet met de auto naar ons toe rijden. Overleg als u een afspraak voor een inspectie maak wat de beste optie voor u is. Wellicht kan u beter gebruik maken van onze ophaal service.  Zo voorkomt u onnodige schade aan uw klassieker.

Neem contact op voor een afspraak