Artikel in autovakblad AMT

Het vaktijdschrift voor autotechniek AMT weet met regelmaat Jean-Louis Stolk te vinden voor een interessant artikel. In de uitgave van 24 juni 2022 is het Thema ;  “Goed gereedschap is je beste vriend”. En over deze beste vriend komt Jean-Louis Stolk niet snel uitgepraat.

Jean Louis Stolk Mercedes 129

Speciaal gereedschap heb je nodig

Zijn eerste gereedschapskist kreeg Stolk jr. van zijn opa. Hij sleutelt daar nog steeds mee. Als klassieker specialist ben en blijf je vooral zoeken naar specialistisch gereedschap. Voor de Mercedes klassieker en oldtimer is bij Mercedes-Benz zelf bijna geen speciaal gereedschap meer te koop. En zonder dit specialistische gereedschap zijn bepaalde reparaties gewoon niet uit te voeren.

Uitlezen en diagnose stellen met uitleeskasten

Door de jaren heen worden er regelmatig kabels en uitleescomputers via veilingen door ons aangekocht. Afkomstig van grote Mercedes-Benz dealers in zowel Duitsland, België en Nederland. Een bijzondere grote aankoop vond plaats in 2013, toen Stolk sr. kasten vol met Mercedes-Benz werkplaats handboeken, testkabels en uitleeskasten kocht bij  de bekende Mercedes-Benz Garage J. Van Dijk & Dochters B.V. Rotterdam. Zonder de Mercedes-Benz uitleeskasten kan je geen diagnose stellen.

Zelf gereedschap gemaakt voor de automaatbak

Soms moet je zelf je gereedschap maken. Zo heeft Jean-Louis Stolk onlangs een stuk speciaal gereedschap gemaakt om aan de Mercedes automaatbak te kunnen werken. Maar ook een stuk gereedschap om drijfstangbouten makkelijk in- en uit te persen. Soms gebruik je een dergelijk stuk gereedschap maar 1 enkele keer.

Speciaal gereedschap vindt zijn weg naar Stolk

Maar zo af en toe worden wij aangenaam verrast. Vorig jaar nog, belde er iemand op. Hij was aan het opruimen en had leuk gereedschap gevonden op zolder wat hij aan ons wilde geven. Zo kwam er een paar weken later een grote vrachtwagen ons terrein oprijden die 2 palletkratten met zo’n  500 kilo aan Celette richtbank onderdelen voor de Mercedes w123 en w116  afleverde.

Nogmaals bedankt gulle gever!