Na 1 maart mag de Mercedes-Benz klassieker weer op de weg

Jawel hoor, het is weer 1 maart geweest. De Mercedes-Benz klassieker mag weer ontwaken uit zijn verplichte drie maanden lange winterslaap. Maar, is hij er klaar voor?

Wat moet u controleren bij uw klassieker voor de eerste rit

Deze week mag u de Mercedes-Benz weer uit de winterstalling halen en klaar maken voor het nieuwe zomerseizoen. Maar niet voordat u een aantal zaken gecontroleerd hebt voor de eerste rit. Heeft u met olie doordrenkte lappen in de in- en uitlaat gedaan, verwijder deze dan als eerste. Kijk onder de auto naar de vloer waar de auto op heeft gestaan,  is er lekkage geweest en zo ja wat heeft gelekt? Bij twijfel raadpleeg altijd uw vaste garage. Vervolgens is het zaak de bandenspanning weer te verlagen naar het normale niveau. Kijk onder de motorkap of u niets afwijkend ziet zoals sporen van ongedierte. Verwijder de druppellader. Verder controleert u natuurlijk de vloeistoffen. En dan bedoel ik niet alleen de ruitenwisservloeistof, alhoewel het ook wel erg prettig is als dit bijgevuld wordt. Check altijd het oliepeil.  En de koelvloeistof, uiteraard bij een koude motor. Maar kijk ook naar het niveau van de remvloeistof. Het checken van deze belangrijke vloeistoffen moet u overigens met regelmaat doen, dus niet alleen na de winterstop. Maar hier een gewoonte van. Moet er bijgevuld worden, gebruik dan de door uw vaste klassieker garage geadviseerde vloeistoffen. Gebruik geen vloeistoffen voor moderne auto’s, maar vloeistoffen speciaal voor klassiekers en oldtimers.

De eerste keer de motor starten na de winterstop

Als alles in orde in kunt u de auto gaan starten. Geef hierbij geen extra gas. Laat de auto ook niet lang stilstaand stationair draaien. En vergeet niet dat bij uw eerste rit de remmen en koppeling de eerste kilometers minder goed kunnen werken door oxidatie. Houdt dus extra afstand en laat uw auto rustig op temperatuur komen. Geniet van die eerste kilometers. Luister naar uw motor of andere eventuele afwijkende geluiden.

Regel een goede pechhulp voor uw Mercedes-Benz

Helaas heeft iedereen wel eens pech onderweg. En dan is het prettig als u snel en goed geholpen wordt. We hebben het er eerder over gehad. Het is belangrijk dat uw Mercedes-Benz klassieker niet afgesleept wordt naar de eerste de beste moderne Mercedes-Benz  garage in die regio, want die weet er ook geen raad mee. En vervolgens moet de auto dan weer op transport naar uw eigen Mercedes-Benz klassieker specialist. Wilt u hier meer over weten, lees dan ons blogbericht Knac pechhulp voor klassiekers en oldtimers.  

Is uw Mercedes-Benz oldtimer nog niet bij ons in onderhoud, maak dan vandaag nog een afspraak