Welk injectiesysteem heeft mijn Mercedes oldtimer of klassieker?

Heeft uw Mercedes-Benz oldtimer of klassieker een mechanisch benzine injectie, lees dan dit belangrijke artikel over de juiste benzine toevoeging. Weet u niet of uw oldtimer dit injectiesysteem heeft. Lees dan eerst onze uitgebreide pagina over de verschillende Mercedes oldtimer of klassieker injectiesystemen.

De beste benzine toevoeging voor uw Mercedes oldtimer

Wat is voor de Mercedes-Benz oldtimer met stempelpomp injectie de beste benzine toevoeging op dit moment? Lees hieronder ons advies.

Dit injectiesysteem zie je onder andere bij de Mercedes-Benz 300sl, de w113 Pagode sl, de w111 en w112, de w108 en w109 enz.  De ouderwetse atf olie geadviseerd door Bosch was in het verleden de meest geadviseerde olie om toe te voegen aan de benzine. Inmiddels vinden wij de Rektol 2t MIX een veel beter product voor het smeren van mechanische benzine inspuitpompen en adviseren wij u dan ook deze te gebruiken.

Waarom moet u een smeerolie in de benzine toevoegen?

De Mercedes 300sl, BMW 2002Tii, Ford Capri RS en de Porsche 911. Wat deze auto’s met elkaar gemeen hebben is dat de brandstofinspuiting wordt verzorgd door een mechanische injectiepomp. De smering van deze injectiepomp is essentieel. Deze injectiepomp wordt deels door de motorolie gesmeerd. Maar let op in een deel van de injectiepomp komt alleen de schrale benzine en daardoor kunnen er heel grote problemen ontstaan als u geen maatregelen neemt bij het tanken van benzine. Want, moderne benzine met daarin onder andere bio-ethanol zorgen voor uitdroging van de rubbers en afdichtingen. Hierdoor ontstaat er lekkage met uiteindelijk motorschade tot gevolg, een dure grap.  U kunt deze problemen voorkomen door een kleine hoeveelheid 2-takt smeerolie aan de benzine toe te voegen. Het brandstofsysteem wordt zo goed gesmeerd, met name de mechanische injectiepompen  van Bosch en Kugelfischer.

Roest in de benzinetank

Bijkomend voordeel is dat de  Rektol 2t MIX niet alleen de injectiepomp op deze wijze van smering voorziet, maar ook de benzine opvoerpomp. Maar dat is nog niet alles, want er is nog een pluspunt. De benzinetank van uw Mercedes oldtimer of klassieker is roestgevoelig. Door de toevoeging van de Rektol 2t MIX als smeerolie zult u minder snel roest aan de binnenzijde van de benzinetank krijgen. Door roest in de tank gaat immers het injectiesysteem kapot.

Rektol 2t MIX toevoegen aan de tankbeurt

Voordeel van de Rektol 2t MIX is dat het zich goed laat mengen met benzine. Op een tankbeurt van 100 liter mag u maximaal 1 liter van deze Rektol olie toevoegen.

Rektol levert tevens andere smeermiddelen en toevoegingen voor klassieke voertuigen. Kijk voor meer informatie op de website van Rektol.

In onze Mercedes oldtimer en klassieker garage werken wij bij voorkeur met de smeerproducten van Rektol.

Is uw Mercedes-Benz oldtimer nog niet bij ons in onderhoud, maak dan vandaag nog een afspraak