Nieuw Mercedes-Benz 300 SL boek

Het “Mercedes-Benz the 300 SL Book”

René Staud creëert  al 10 jaar gepassioneerd prachtige boeken. Afgelopen week  publiceerde Neues Verlag zijn nieuwste creatie; “Het Mercedes-Benz the 300 SL Book” Dit sportwagenicoon, van de eerste Mercedes 300 SL tot zijn huidige opvolgers, bewijst dat technologie kunst kan worden. En wie kan de parade van grensverleggende auto’s beter in scène zetten dan René Staud, wiens sfeerfoto’s iedere liefhebber inspireren.

Het 300 SL boek met alle SL-generaties vanaf 1952 tot het heden verschijnt precies op tijd voor de 70e verjaardag van deze legendarische sportwagenicoon. En als hoogtepunt wordt de gloednieuwe Mercedes-AMG SL 63 gepresenteerd op de omslag. Op 272 pagina’s toont het grootformaat boek 125 van de mooiste voorbeelden waaruit de mythe van de SL is ontstaan, waaronder natuurlijk de raceauto’s van 1952 en de SLR van 1953.

Dit jaar tentoonstelling in het Mercedes-Benz Museum

We hebben het in dit Nieuws Blog al eerder gemeld. De SL bestaat dit jaar 70 jaar, tot 9 oktober 2022 is er een speciale tentoonstelling onder de naam „Faszination SL – seit 70 Jahren ein Traumwagen“  te zien in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart. Plan op tijd uw bezoek aan dit prachtige museum.

Adembenemende boek over bijzondere Mercedes Klassieker

Dit boek met 272 pagina’s en 210 kleurenfoto’s is een ode aan een bijzondere auto, waar sterren als Grace Kelly, Frank Sinatra en Alfred Hitchcock voor vielen. De uitbundig geënsceneerde foto’s tonen gebogen rondingen en precisie in elk detail en brengen zo de passie voor een adembenemende auto over.

Deze Mercedes ligt ver buiten het bereik van de meeste van ons, maar van dit boek kunnen we allemaal genieten.

Het boek is verkrijgbaar bij o.a Bol.com en kost  € 64,–