Sterren Service Centrum Mercedes-Benz specialist failliet

Sterren Service Centrum in Elburg

Op 29-06-2021 is Sterren Service Centrum B.V. te Elburg (Gelderland) door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr I.J.M. Willems.

Dit bericht kwam, in elk geval voor ons, als donderslag bij heldere hemel. In tijden dat de Mercedes-Benz klassieker steeds populairder wordt en de wachttijden bij ons steeds verder oplopen sta je niet te juichen als er een gerespecteerde collega omvalt. Maar goed, in dit bedrijf was het werken aan Mercedes-Benz oldtimers en klassiekers niet de kernzaak, er werd ook of wellicht zelfs hoofdzakelijk aan jonge auto’s van het merk Mercedes-Benz gewerkt. Waarom de stekker er uitgetrokken is, blijft een raadsel voor ons buitenstaanders. Want aan de klassieker markt is niets mis op dit moment.

Mercedes-Benz klassieker steeds populairder

En dat merken wij elke dag. Je hoeft ook maar even op internet rond te kijken, en je vindt snel de berichten over het stijgen van de aantallen oldtimers in Nederland. Of, dat de Mercedes-Benz r107 op dit moment zo immens populair klassieker is. Van de 10 Mercedes klassiekers die hier ter reparatie aangeboden worden zijn er 7 van het type R/W107

Oldtimerschaamte is nu wel achterhaald

Heel even dachten oldtimer en klassieker liefhebbers dat ze zich moesten schamen voor hun historische bezit. Liefhebbers van oud gerij zijn doorgaans zeer bewuste mensen, die nadenken over hun keuzes. Die niet in een weggooimaatschappij leven en vaak ook niet 2 x per jaar in het vliegtuig stappen voor een buitenlands reisje. Nee, liever stoppen ze hun hard verdiende centjes in het onderhoud van hun oude trouwe vriend. Zou je met goede argumenten komen, zouden sommige wellicht besluiten dan toch maar te stoppen met hun geliefde hobby. Maar die goede argumenten zijn er niet. Natuurlijk, de klimaatverandering. Op de lagere school leerde we vroeger al over de ijstijd, een goed voorbeeld van de alsmaar doorgaande en nooit stoppende klimaatverandering. Helaas blijft niets hetzelfde. Is dit een reden om niet op te letten over hoe wij met de aarde omgaan, zeker niet. En de ontwikkelingen zullen dan ook doorgaan.

RDW maakt cijfers bekend over klassiekergebruik

Volgens de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) rijden momenteel zo’n 204.000 auto’s van 30 jaar of ouder in Nederland, tegenover 11,7 miljoen nieuwere modellen. Van die klassiekers staat ongeveer een kwart geschorst (daar wordt dus niet mee gereden), terwijl de overige 75 procent gemiddeld 1700 kilometer per jaar rijdt. Dat staat gelijk aan ongeveer 0,2 procent van alle jaarlijkse autokilometers in ons land. Niets om voor te schamen dus.

Sinds corona nog drukker gekregen

Druk en werk genoeg hebben we gelukkig al generaties lang in ons goed bekend staande familiebedrijf. Maar, sinds het begin van de coronaproblematiek lopen de wachttijden bij ons nog verder op. Vanaf de eerste lockdown wordt er bij ons elke dag van vroeg tot laat door gesleuteld om het werk klaar te krijgen. En dat terwijl we dachten dat de wereld in zou storten, dit keer niet door klimaat verandering maar door een niet te stoppen dodelijk virus. We realiseren ons wel degelijk dat andere bedrijfstakken het wel heel erg zwaar hebben en dat de gevolgen voor hun nog heel lang zullen duren. In ons hart leven we met hun mee.

Sterren Service in Elburg, Herman Schutte

Ook de medewerkers van Mercedes Specialist Sterren Service in Elburg en met name Herman Schutte, willen we een hart onder de riem steken. Niets blijft hetzelfde, er komt weer een mooie toekomst.

Team van Mercedes klassieker specialist Stolk in Balkbrug